لاندری

32468
بل بوی “Bell boy”
2020-12-01
unnamed11
انتصاب جناب آقای مسیح اله صفا با عنوان عضو ستاد هماهنگی و پیگیری مسائل جام جهانی 2022 قطر
2021-01-16
32468
بل بوی “Bell boy”
2020-12-01
unnamed11
انتصاب جناب آقای مسیح اله صفا با عنوان عضو ستاد هماهنگی و پیگیری مسائل جام جهانی 2022 قطر
2021-01-16
1636
1636

لاندری یا همان خشکشویی هتل جایی است که در آن ملحفه، روتختی، روبالشتی، پتو، پرده، رومیزی و اقلامی از این دست مورد شستشو قرار می گیرد. البته بخشی از وظیفه لاندری هتل نیز شستشوی لباس هایی است که از طرف مهمان ها به آن واگذار شده است. به طور کلی می توان گفت لاندری هتل به شستشو و خشک کردن این اقلام می پردازد:

ملحفه، روبالشتی، روتختی، پرده، پتو، رومیزی، حوله های استخر و سونا، یونیفرم تمام کارکنان هتل، تمام پارچه های مورد استفاده در رستوران و بخش خانه داری هتل.

انواع سرویس لاندری در هتل ها

هتل های مختلف از سرویس خشکشویی به شکل های متفاوتی استفاده می کنند. نگاهی به دو نوع اصلی سرویس لاندری مورد استفاده در صنعت هتلداری میندازیم:


• خشکشویی هایی که خارج از هتل هستند و هم کار شستشوی ملحفه های اتاق ها را انجام می دهند و هم رومیزی رستوران ها را.


• خشکشویی هایی که داخل هتل هستند و کار شستشو و اتو کردن ملحفه ها، رومیزی ها و لباس های مهمانان یک هتل را انجام می دهند.

یک لاندری از آغاز تا پایان کار

برای اینکه تصویر کاملی از نحوه کار لاندری هتل داشته باشیم، این پروسه را از آغاز تا پایان و از زمان پذیرش سفارش تا تحویل بررسی می کنیم. فرض را بر این می گذاریم که هتل مورد نظر تمام گام های ضروری را برای داشتن یک سرویس لاندری کارآمد را داشته، از جمله:

قدم اول: خدمه آموزش می بینند

همانطور که می دانید پرسنل هتل کلید اصلی موفقیت در ارتباط با بخش لاندری هستند. یک سرویس دهی باکیفیت هم در مرحله اول به آموزش کارکنان خود توجه می کند. چطور؟ حداقل یک نماینده از طرف سرویس خشکشویی، کارکنان هتل را در جریان نکات مهمی قرار می دهد؛ نکاتی مثل اینکه چگونه ملحفه ها را مطابق اصول آنها مرتب و دسته بندی کنند، چطور برای پذیرش سفارش آماده شوند یا اینکه چطور وزن درست ملحفه ها را مشخص کنند.

بخوانید  مفهوم فرانت آفیس "Front Office"

قدم دوم: ملحفه های کثیف از راه می رسند

کارکنان آموزش لازم را دیده اند. حالا سرویس لاندری در زمان از قبل تعیین شده ملحفه ها، رومیزی ها، روبالشی ها و لباس های کثیف مهمان ها را برای شستشو آماده می کند. به طور معمول ملحفه های تمیز و شسته شده در عرض 24 ساعت تحویل داده می شوند. 

قدم سوم: وزن ملحفه ها مشخص و پذیرش می شوند

به محض اینکه ملحفه ها از هتل می رسند، وزن می شوند. وزن این ملحفه ها سپس در جایی و مطابق با اصول خاص خشکشویی ها ثبت و ضبط می شوند. اقدام دیگری که در این مرحله انجام می شود، پذیرش ملحفه ها در یک سیستم کامپیوتری مرکزی بوده و از طریق آن بر سفارش های پذیرفته شده نظارت می شود. به عبارت دیگر این سیستم مجهز که کارکنان لاندری مرتب آن را چک می کنند، تضمین می کند که قرار نیست ملحفه هایی که از جاهای مختلف آمده با هم قاطی شوند. در مورد لباس های مهمان ها درست مانند خشکشویی های معمولی باید یک فرم پر شود. در این فرم مشخصات میهمان، شماره اتاق، نوع و تعداد لباس نوشته می شود تا در هنگام تحویل گرفتن به مشکلی برخورد نخورند.

قدم چهارم: ملحفه ها و لباس ها مرتب می شوند

در این بخش از کار از کامپیوتر خبری نیست. ملحفه ها، رومیزی ها و لباس ها بر اساس اندازه و نوع آن هم به صورت دستی مرتب می شوند. در واقع این شیوه اطمینان می دهد که هر چیزی غیر از ملحفه ها که ممکن است به صورت اشتباهی توسط خدمه خانه داری جمع آوری شده باشد، وارد دستگاه نشود. اشیاء غیر متفرقه مانند لباس، ظروف شیشه ای یا حتی اسباب بازی در این مرحله جدا شده و کنار گذاشته می شوند. از سوی دیگر لباس ها نیز بر اساس رنگ و جنس پارچه جداسازی شده و به ماشین های شستشوی متفاوتی سپرده می شوند.

بخوانید  ویدئوی آموزش خانه داری در هتل

قدم پنجم: ملحفه ها شسته، خشک، اتو و تا می شوند

بالاخره مرحله اصلی که شستشو است، از راه می رسد. بسیاری از لاندری ها تلاش می کنند تا شستشو به بهینه ترین شکل ممکن انجام شود. این کار نه فقط برای صرفه جویی در مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست سودمند است، بلکه برای خودِ خشکشویی هم منافع مالی به همراه دارد. سیستم های جدید و پیشرفته لاندری حتی از جنس ملحفه ها هم محافظت می کنند و این باعث افزایش عمر آنها می شود. اجازه بدهید اقدامات این مرحله را مرور کنیم:

شستشو: ملحفه ها بعد از مرتب شدن کنار گذاشته می شوند تا مورد شستشو قرار بگیرند. خبر خوب این است که دستگاه های امروزی چهار برابر آب و انرژی کمتری را برای شستن ملحفه ها مصرف می کنند.


خشک کردن: بعد از تکمیل شستشو، نوبت خشک کردن ملحفه ها است. خوشبختانه دستگاه های مدرن سنسورهایی در خود دارند که از خشک کردن بیش از حد و آسیب زدن به بافت ملحفه ها جلوگیری می کنند.


اتو کردن: در این مرحله ملحفه ها به صورت دستی داخل اتوهای بسیار بزرگی گذاشته می شوند. این اتوها هم ملحفه ها را خشک می کنند و هم کار صاف کردن آنها را بر عهده دارند.


تا کردن: در این میان اقلامی که اتو نشده اند، داخل دستگاه هایی قرار می گیرند که کار تا کردن، مرتب کردن و جمع کردن آنها روی یکدیگر را انجام می دهد.